Polícia zadržala dílera, ktorý predával drogy v Košiciach

25.02.2012 Košice

Košice 25. februára (TASR) - Policajti Úradu boja proti organizovanej kriminalite Východ v spolupráci s košickými kolegami z odboru kriminálnej polície a príslušníkmi pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach zadržali distribútora pervitínu. Ten si mal podľa krajskej policajnej hovorkyne z Košíc Jany Mésarovej dlhodobo zadovažovať a následne predávať omamné látky dílerom a konzumentom v meste Košice a v jeho okolí.
\"Počas policajnej akcie vo štvrtok (23.2.) pred jedným z košických hotelov zadržali košickí kukláči 36-ročného Gustáva z tohto mesta. U muža zaistili takmer dva gramy metamfetamínu, z ktorého by sa dalo pripraviť až 142 obvykle jednorazových dávok drogy. Predbežná skúška potvrdila, že ide o metamfetamín s obsahom účinnej látky 74,7 percenta,\" vysvetlila hovorkyňa. Pri policajnej akcii zameranej na zadržanie páchateľov drogovej trestnej činnosti zadržali aj 36-ročného Dionýza z Košíc, ktorý od Gustáva kupoval pervitín na rôznych miestach v Košiciach. Tieto drogy sám konzumoval a predával na Luníku IX, pričom obaja spoločne zvádzali a podnecovali iných na ich konzumovanie.
Okrem toho zadržali aj 18-ročnú ženu z okresu Revúca, u ktorej zaistili 0,07 g bielej kryštalickej látky s takmer 76 percentami metamfetamínu. Zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť jednu až päť jednorazových dávok drogy. V tejto súvislosti policajti vykonali štyri osobné a dve domové prehliadky, jednu prehliadku iných priestorov a jednu obhliadku vozidla. Zaistené veci boli zaslané na expertízne skúmanie na Kriminalistický a expertízny ústav PZ Košice. Počas akcie polícia zaistila štyri osoby, z ktorých tri vyšetrovateľ KR PZ zadržal a umiestnil do cely policajného zaistenia.
\"Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície KR PZ v Košiciach Gustáva už obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a prečinu šírenia toxikománie, za čo mu hrozí trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov,\" doplnila Mésarová. Dionýza obvinil z podobného zločinu, za čo mu hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Obvinenej žene hrozí za podobný skutok trojročné väzenie. Na oboch obvinených mužov vyšetrovateľ zároveň podal podnet na spracovanie návrhu na ich vzatie do väzby.
 

Vyberte región